Wat zeg je?

Blog

2022 / 3 september : Tekstheks

"Wat is vriendschap?" vroeg de Das.

2022 / 12 januari : TekstHeks

Vogelbescherming heeft iets nieuws: de Voedertafelwebcam. Volgens hun zeggen om mensen die meedoen aan de januari-vogeltellingen enthousiast te maken, maar eigenlijk gewoon omdat het erg leuk is om naar vogels en hun gedrag te kijken.
Omdat de camera’s (gelukkig) op een beschermde plek staan is het kijken maar niet aankomen. Voor de vogels zelf veilig dus. De natuur zelf daargelaten.

De voedertafel is voor de vogels een dagelijkse portie energie, voor mij vormt het mijn dagelijkse portie geestelijke energie.

2019 / 17 september : Tekstheks

Toen wij zaterdagochtend in de keuken aan het ontbijten waren, kwam er een koolmeisje op de leuning van het balkon zitten. Met zijn kopje een beetje schuin keek hij in de richting van de balkondeur. Na een paar tellen sprong hij van de balkonrand op de waslijn, die boven het balkon hing, pikte even in een korte broek die te drogen hing, en vloog naar het kozijn van het openstaande tuimelraampje boven de balkondeur, waar hij ging zitten en naar ons keek. Het leek alsof hij wilde mee-eten maar nog niet had besloten of hij dan op de tafel wilde zitten of liever op een stoel.

2019 / 29 mei : Tekstheks

Sinds een aantal weken hebben wij jonge mussen in onze tuin. Niet een paar, nee, tientallen. Ze zijn iets kleiner dan de volwassen mussen en hun veertjes zijn nog een beetje wollig. Ze zijn niet schuw en uiterst nieuwsgierig.

2019 / 25 mei : Tekstheks

Vanmorgen om 5 uur werd ik wakker doordat een aantal eksters in onze tuin aan het ruziemaken waren.

Wij hebben sinds kort vogeldrinkbakjes op het balkon staan, kleine stenen bakjes op een stok, speciaal voor kleine vogels zoals mussen en meesjes. De 10000 mussen die in en rondom onze tuin wonen maken er graag gebruik van: meerdere keren per dag komen ze drinken en badderen en genieten er zichtbaar van. Ook vogels kunnen genieten. Ze gebruiken de drinkbakjes onder andere als sociale ontmoetingsplek en soms zitten er wel 4 mussen tegelijk op zo’n bakje. En kwetteren er lekker op los.

2019 / 27 januari : TekstHeks

Gisteravond ben ik naar een concert van de Dandy Warhols geweest, in Paradiso. De band was op dreef en en na de pauze ging het dak eraf. Tijdens het hoogtepunt van het concert ging een groot net, dat aan het plafond van Paradiso hing, open

2019 / 21 januari : TekstHeks

De herauten van de lente hebben dapper hun kopje weer boven de koude aarde geheven. De winter is bezig met zijn laatste stuiptrekkingen, hoewel de eerste sneeuw van dit jaar op dit moment aan het vallen is. Een incident zullen we maar zeggen.

Logo van DETLEVSKI, Amsterdam DETLEVSKI